megjelenítése / elrejtése menü

  Zgomot: Cât de zgomotos este zgomotul?

  Răspuns:

  Ce este zgomot și zgomotul în aparate? Zgomotele sunt toate sunetele care au un caracter deranjant.
  Alegeți ventilator și doriți să evitați problemele cu zgomot ridicat?
  În acest caz, este bine să vă concentrați asupra nivelului de zgomot raportat (nivelul de zgomot acustic). În cazul sistemului de ventilației, este necesar să ne uităm atât la zgomotul acustic al ventilatorului, dar este necesar să ne concentrăm și pe zgomotul conductelor și al componentelor finale.

  La proiectarea soluției de ventilație trebuie să se țină seama de zgomotul acustic. Diametrul conductei trebuie luat în considerare. Diametru mai mare al conductei permite o mai mare difuzie și atenuare a sunetului și este, de asemenea, recomandat să folosiți izolație care reduce atât zgomotul și în acelaș timp împiedică condensul în conductă. În cazul ventilatoarelor de conducte, pe lângă izolarea conductelor pot fi utilizate amortizoare de zgomot, care pot reduce semnificativ nivelul de zgomot. Un alt fapt care afectează zgomotul este curățenia conductei de ventilație, componentele acestuia și a ventilatorul. Întreținere periodică va împiedica creșterea nivelului de zgomot acustic.

  Hluk: Jak hlučné je hlučné?

  Zgomotul (zgomotul acustic) este dat pentru fiecare ventilator și este exprimat în decibeli dB(A) și este măsurat la o distanță de 3 metri de ventilator. Creșterea nivelului de zgomot nu este liniară, ci logaritmică. În practică, aceasta înseamnă că creștere acustică a nivelului de zgomot de 3 dB reprezintă aproximativ o dublare a nivelului de zgomot.

  Următorul tabel arată:

  dB_Zgomot