megjelenítése / elrejtése menü

  Cum să conectați corect ventilator axial industrial?

  Dificultate:    Ușor

  https://www.ventilatory.cz/img/icon/narocnost-time.png Timp: Începător: 13 min. / Avansat: 8 min. / Expert: 5 minute

  Răspuns:

  Ventilator industrial standard este conectat cu ajutorul unui bloc terminal (vezi Fig. 1). În cele mai multe cazuri, două sau trei fire sunt conduse în afara peretelui, pentru acest tip sunt necesare trei fire. Fiecare ar trebui să aibă o culoare diferită, depinde dacă este vorba despre o instalație electrică nouă sau veche. Cel mai adesea, putem vedea conductor de culoare neagră sau maro pe cablurile electrice mai noi, le vom notate cu literă majusculă L (faza). Culoarea celui de-al doilea conductor ar trebuie să fie albastru, îl notăm cu litera N (nul de lucru). În cele din urmă, a treia culoare ar trebuie să fie galben-verde, pe care o notăm cu litere PE (conductor de protecție).

  Průmyslový ventilátor Dalap RAB TURBO

  În schemele electrice, de multe ori ne întâlni cu aceste litere, vom explica importanța lor. Litera L va fi denumită „fază”, litera N va fi „nul de lucru” iar, literele PE vor indica „conductor de protecție”. În schemele ventilatorului, aceste litere sunt întotdeauna indicate fie direct pe blocul terminal, sau sunt ștanțate pe corpul plastic al ventilatorului sau, sunt lipite pe capacul cutiei de distribuție din interior.

  Průmyslový ventilátor Dalap RAB O TURBO

  Asigurați-vă că cablurile sunt deconectate de la rețeaua electrică 230V / 50Hz, de exemplu, pârghia întrerupătorului este îndreptată în jos și semnalul OFF este afișat. Apoi verificați cablurile cu tester, după aceea puteți trece la conectarea ventilatorului.

  Procedura de conectarea ventilatorului: conductorul de fază (fir maro sau neagru) introduceți la blocul terminal marcat L și strângeți șurubul (vezi Fig. 2). Urmați aceeași procedură pentru a conecta și al doile conductor (fir albastru) la borna N și, strângeți șurubul cu atenție (vezi Fig. 3), în cele din urmă, trebuie să fie conectat și conductorul de protecție PE (fir galben-verde) în borna corespunzătoare și, strângeți șurubul cu atenție (vezi Fig. 4) (pentru a vă asigura de strângere suficientă trageți ușor de fir, dacă nu se poate mișca este strâns suficient). Din acest moment putem testa funcția ventilatorului și, conectați-o la rețeaua 230V / 50Hz - pârghia întrerupătorului dați în sus, ar trebui să vedem semnalul ON. Ventilatorul ar trebui să funcționeze și elicea să se rotească.

  În versiunea 400V a motoarelor, este posibilă schimbarea direcției de rotație a motorului prin schimbarea poliilor de alimentare.

  Imaginile 1, 2, 3, 4 prezintă conectarea corectă. Această conectare este dată în mod direct de către producătorul ventilatorului și, asigură funcționare fără probleme. Motoarele au două terminale de înfășurare, care sunt conectate cu condensatorul de pornire și, au sarcina de a determina sensul corect al rotației. Cu toate acestea, numai un singur terminal poate fi conectat !!! Deoarece dacă tensiunea de 230V / 50Hz s-ar aplica la aceste terminale, ar duce la scurtcircuit !!! Pentru conectarea necorespunzătoare a ventilatorului (funcționarea inversă a motorului), a se vedea Fig. 5.

  !!! Acest manual este doar informativ, produsul trebuie instalat întotdeauna de către o persoană calificată (electrician) !!!

  Správné zapojení axiálního průmyslového ventilátoru 1Správné zapojení axiálního průmyslového ventilátoru 2Správné zapojení axiálního průmyslového ventilátoru 3Správné zapojení axiálního průmyslového ventilátoru 4Jak nezapojovat axiální průmyslový ventilátor

  Categoria de consultații

  Cum funcționează?

  Instalarea corectă

  Dicționar de termeni

  Calculator pentru alegerea potrivită a ventilatorului