megjelenítése / elrejtése menü

  Ce este debit de aer?

  Răspuns:

  Ce este debit de aer?


  Debit de aer sunt date tehnice care apar în, caracteristicile ventilatorului indicate mai ales în unități de metri cubi pe oră (m³/óra), adică este volumul de aer (cantitate) care este transportat cu ajutorul unui ventilator într-o anumită perioadă de timp.

  Pentru ventilația aerul din încăpere, este necesar să alegeți un ventilator adecvat cu debit suficient de aer. Această informație este întotdeauna dată în parametrii ventilatorului respectiv. Debit de aer adecvat poate fi calculat cu ușurință în ceea ce privește dimensiunea și amenajarea încăperi, cum ar fi baie, toaletă, holgaraj etc. În mod normal, putem spune că dimensiunea încăperi ar trebui să fie aerisit minim de cel puțin 2-3 ori pe oră, bineînțeles, dacă încăperea este mai frecvent folosită, trebuie să se adapteze și ventilație, de exemplu, un birou cu 10 persoane trebuie aerisită mai mult decât aceeași cameră cu o persoană. Dacă aveți ventilator mai puternic, cu debit de aer mai mare, puteți porni ventilatorul pentru un timp mai scurt.

  Pentru ventilatoarele de masăcu picior și podea, debitul de aer este în metri cubi pe minut (m³/óra). Aceste ventilatoare nu sunt de evacuare a aerului din încăpere, dar pentru circulația aerului de a reduce temperatura din încăpere (de exemplu, birou, living, dormitor sau alte încăperi). La aceste grupe de ventilatoare, este că cu cât fluxul de aer al ventilatorului este mai mare, cu atât mai mult răcorește aerul din încăpere. Acest lucru înseamnă că, cu cât fluxul de aer este mai mare, cu atât va fi răcit mai mult aer și ventilatorul va crea un climat plăcut în încăpere