megjelenítése / elrejtése menü

  Cum să conectați corect ventilator de conductă axial?

  Dificultate:   Ușor

  https://www.ventilatory.cz/img/icon/narocnost-time.png Timp: Începător: 9 min. / Avansat: 6 min. / Expert: 3 minute

  Răspuns:

  Ventilatorul de conductă este conectat cu ajutorul unui bloc terminal, vezi Fig. 1. În cele mai multe cazuri, două fire sunt conduse în afara peretelui. Fiecare ar trebui să aibă o culoare diferită, depinde dacă este vorba despre o instalație electrică nouă sau veche. Cel mai adesea, putem vedea conductor de culoare neagră sau maro pe cablurile electrice mai noi, le vom notate cu literă majusculă L (faza). Culoarea celui de-al doilea conductor ar trebuie să fie albastru, îl notăm cu litera N (nul de lucru).

  Ventilátor do potrubí Dalap AP

  În schemele electrice, ne vom întâlni de multe ori cu aceste litere, vom explica importanța lor. Litera L va fi denumită „fază”, iar litera N va fi „nul de lucru”. În schemele ventilatorului, aceste litere sunt întotdeauna indicate fie direct pe blocul terminal, sau sunt ștanțate pe corpul plastic al ventilatorului.

  Asigurați-vă că cablurile sunt deconectate de la rețeaua electrică 230V / 50Hz, de exemplu, pârghia întrerupătorului este îndreptată în jos și semnalul OFF este afișat. Apoi putem trece la conectarea ventilatorului.

  Procedura de conectarea ventilatorului: introduceți conductorul de fază (fir negru sau maro) în blocul terminal marcat, fie L1 sau L2 strângeți șurubul (vezi Fig. 3 sau 4). Urmați aceeași procedură pentru a conecta celălalt fir (albastru sau verde-galben) la borna N și strângeți șurubul cu atenție (vezi Fig. 2). În acest moment putem testa funcția ventilatorului și conectați-o la rețeaua 230V / 50Hz - pârghia întrerupătorului dați în sus, ar trebui să vedem semnalul ON. Ventilatorul ar trebui să funcționeze și elica să se rotească.

  Manualul este oferit ca exemplu pentru tipuri similare de ventilatoare care nu au comutator de viteză. În cazul ventilatoarelor cu comutator de viteză, conectarea este mai simplă, iar conectarea este aceeași ca în manualul de conectare pentru ventilatoarele plastice radiale.

  Evitați conectările incorecte din figurile 5 și 6. Ventilatorul conectat în acest fel nu sunt acoperite de garanție, deoarece bobinajul motorului sunt scurtcircuit de conductorul de masă PE. Nu conectați niciodată riscul de scurtcircuit în acest mod !!!  !!! Acest manual este doar informativ, produsul trebuie instalat întotdeauna de către o persoană calificată (electrician) !!!

  Správné zapojení pvc potrubního ventilátoru 1Správné zapojení pvc potrubního ventilátoru 2Správné zapojení pvc ventilátoru do potrubí 3Správné zapojení pvc ventilátoru do potrubí 4Nesprávné zapojení pvc ventilátoru do potrubíJak nezapojovat ventilátor do potrubí pvc

  Categoria de consultații

  Cum funcționează?

  Instalarea corectă

  Dicționar de termeni

  Calculator pentru alegerea potrivită a ventilatorului