megjelenítése / elrejtése menü

  Eficacitatea recuperării și ce înseamnă?

  Răspuns:

  Eficacitatea recuperării și ce înseamnă?

  Care este eficacitatea recuperării căldurii și când o veți folosi?

  Nu puteți aerisi prin ferestre, pentru că locuiești lângă un drum aglomerat, iar fumurile și mirosul vă vin direct sub nas? Sau vă deranjează curenți de aer? Există o altă modalitate eficientă de a obține aer curat în casa ta. Aflați despre recuperarea căldurii și eficiența acesteia.

  Deschiderea normală a ferestrelor poate fi o problemă pentru cineva, de exemplu, din cauza curenților de aer sau, aer rece. Unele dintre ele sunt în fiecare zi sub influența smogului, prafului, polenului și a altor particule neplăcute, care depreciază traiul confortabil sau munca.

  Întotdeauna aer proaspăt acasă ca la munte? Depinde de eficiența recuperării căldurii

  Recuperarea aerului asigură furnizarea constantă de aer curat către casele dvs. cu ajutorul filtrelor care captează tot felul de mirosuri și impurități din exterior.

  Eficiență de recuperare înseamnă eficiența recuperării a căldurii, care poate fi ajustat. Eficiența de recuperare reală variază între 30 și 90%. Pentru o eficiență bună considerăr valorile peste 60% și, peste 80% excelent. Aceste valori sunt, enumerate în tabele în manualul de instrucțiuni ale unității.

  Cum funcționează unitatea de recuperare a căldurii

  Unitatea de recuperare a căldurii are un total de 4 orificii de aerisire. Cu un orificiu de aerisire, aspiră aerul cald contaminat din cameră, care trece prin filtre și în schimbătorul de căldură se amestecă cu aerul rece din exterior și apoi este evacuat afară.

  Aerul proaspăt din exterior este aspirat și filtrat de recuperator, apoi este trecut prin schimbător de căldură și prin ventilator de intrare trece prin conductele de aer în cameră. În timpul sezonului rece, unitatea minimizează pierderea de energie termică pentru a încălzi aerul proaspăt admis.

  Factorii care afectează eficiența unității de recuperare a căldurii

  Chiar dacă cumpărați o unitate de recuperare a căldurii de înaltă eficiență, încă nu ați „câștigat”. Pentru o funcționalitate perfectă, ar trebui să vă concentrați pe următorii factori:

  • Mai întâi, calculați și apoi alegeți unitate de recuperare a căldurii adecvată pentru întreaga zonă de schimb de aer.
  • Conductele bine etanșați pentru a evita pierderea de presiune.
  • Dezizolați bine unitatea și conducta. Se poate forma condens, care poate îngheța în conductă din cauza gerului.
  • Temperatura ambientală totală are, de asemenea, un efect considerabil asupra eficienței unității - iarna va fi puțin mai scăzută decât vara.
  • Pentru a menține eficiență maximă, schimbați toate filtrele în mod regulat.