megjelenítése / elrejtése menü

    Cum să rezolvi distribuția aerului cald în casă?

    Raspuns:

    Aveți un șemineu și vă întrebați cum să folosiți căldura pe care o generează în alte încăperi?

    Dacă ați răspuns DA, ar trebui să luați în considerare achiziționarea unui ventilator pentru șemineu. Nu este nevoie să vă încălziți doar lângă șemineu!

    Un ventilator pentru șemineu este ideal pentru încălzirea mai multor încăperi, adică pentru distribuirea aerului cald în tot apartamentul sau casa. Un șemineu sau o sobă are, de obicei, o locație centrală în casă. De acolo, căldura de la șemineu poate fi folosită în alte încăperi sau la etaj și poate încălzi mai multe camere sau etaje în același timp. Acest lucru înseamnă o încălzire confortabilă a locuinței dumneavoastră și, în același timp, costuri de funcționare reduse. Datorită ventilatorului de șemineu, puteți utiliza căldura în exces în alte încăperi și astfel reduceți costurile metodelor standard de încălzire, cum ar fi radiatoarele, încălzitoarele directe sau încălzirea prin pardoseală.

    Avantajele ventilatoarelor de șemineu: Are sens un ventilator pentru șemineu?

    Folosirea unui ventilator de șemineu pentru a distribui aerul cald într-o casă sau apartament are multe avantaje:

    • Ventilatoarele de șemineu funcționează foarte silențios și discret, chiar și la putere mare.
    • Acestea nu creează fluxuri de aer neplăcute.
    • Acestea asigură încălzirea eficientă a mai multor încăperi prin distribuirea căldurii din șemineu.
    • Ventilatoarele de șemineu economisesc costurile de încălzire.



    Cum funcționează distribuția aerului cald?

    Pentru ca aerul cald să ajungă în alte încăperi, șemineul trebuie mai întâi să fie echipat cu un ventilator pentru șemineu. După cum sugerează și numele, acesta este un dispozitiv care suflă aerul cald dintr-un șemineu, sobă sau aragaz pe lemne în toate încăperile conectate.

    Ventilatorul de șemineu este echipat cu un termostat; de îndată ce temperatura din șemineu atinge temperatura setată, ventilatorul de șemineu pornește automat și începe să distribuie aerul cald în celelalte încăperi. Cu toate acestea, de îndată ce temperatura setată scade din nou, ventilatorul se oprește automat. În acest fel, sunteți sigur că doar aerul cald (la temperatura setată) circulă în încăperi și, în același timp, nu există o funcționare inutilă a ventilatorului de șemineu, ceea ce economisește energie.

    Astfel, aerul cald este furnizat prin conductele sistemului de ventilație către alte încăperi, cum ar fi camerele de zi și de copii, dormitoarele sau alte spații în care doriți să aduceți căldură.



    În funcție de lungimea sistemului de ventilație, este necesar să se aleagă o conductă și un ventilator adecvat. Cu cât conducta este mai lungă, cu atât mai puternic trebuie să fie ventilatorul șemineului. Pentru ieșirile de aer din încăperile individuale se pot utiliza grile clasice sau supape cu discuri reglabile. În oferta noastră veți găsi grile și anemostate (supape cu disc) în diferite modele, culori și dimensiuni.

    Prin instalarea sau plasarea unui filtru în fața ventilatorului, se obține o protecție suplimentară a ventilatorului și a conductelor de ventilație asociate împotriva contaminării.



    De asemenea, țineți cont de faptul că conductele de aer trebuie să fie simple, scurte și rezistente la temperaturi ridicate. Pentru a evita pierderile inutile de căldură, este recomandabil să izolați conductele de aer sau să folosiți o conductă deja izolată. Izolația asigură un nivel de zgomot mai mic și, de asemenea, previne formarea condensului pe și în conducte.

    Recomandăm această formă de distribuire a aerului cald în special proprietarilor de locuințe care plănuiesc îmbunătățiri majore ale casei sau o construcție nouă. Acest lucru se datorează faptului că trebuie făcute multe ajustări la instalarea conductelor, astfel încât conductele individuale să se integreze subtil în casă și să nu fie vizibile. În cazul unei construcții noi, este recomandabil să discutați această măsură cu arhitecții și proiectanții și să luați în considerare distribuția aerului cald în planificarea generală a casei.

    RO-krbaky-NAS-TIP-Krb (1).jpg

    Reconstrucția ulterioară și instalarea distribuției de aer cald

    O altă opțiune este distribuirea aerului cald în alte încăperi cu ajutorul unor ventilatoare obișnuite de uz casnic și de baie. Această variantă este potrivită pentru modernizarea sistemelor de distribuție a aerului cald, deoarece cerințele de construcție sunt reduse.



    Un ventilator de baie obișnuit este montat în perete. Deoarece aerul cald se acumulează sub tavan, este recomandabil să instalați ventilatorul cât mai aproape de tavan. În camera alăturată este instalată o grilă de ventilație. Ventilatorul și grila sunt conectate printr-o conductă de aer, care trebuie să fie scurtată în funcție de grosimea peretelui. Pentru a asigura o conexiune solidă și o etanșare perfectă a tuturor elementelor, vă recomandăm să folosiți bandă adezivă din PVC.

    Trebuie instalat un termostat, cum ar fi RT-10. Ventilatorul pornește automat de îndată ce aerul atinge o anumită temperatură. Aerul cald este apoi transferat de ventilator în camera vecină.

    Dacă nu doriți să cumpărați componente individuale, vă recomandăm setul nostru economic Dalap THERMO pentru distribuirea aerului cald prin perete. Acest set include un ventilator, o conductă, o grilă și un termostat. Toate aceste componente sunt compatibile între ele.

    Casele și apartamentele pot fi modernizate cu ușurință cu această opțiune rentabilă de încălzire cu mai multe camere. Nu trebuie să faceți nicio modificare majoră, instalarea este rapidă și puteți distribui eficient aerul cald în alte încăperi din casă sau apartament.