megjelenítése / elrejtése menü

  Pentru ce este bun senzorul de umiditate?

  Răspuns:

  Pentru ce este bun senzorul de umiditate?

  Menținerea umidității optime a aerului este foarte importantă pentru organismul uman. Din păcate, se dovedește adesea că nivelul de umiditate este prea mare în camerele de zi, dar și în beciuri, camere de depozitare, birouri, băi sau toalete.

  Expunerea pe termen lung la umiditate în încăperi duce la formarea de mucegai. Cu toate acestea, nu toată lumea își dă seama că, mucegaiul din camerele de zi poate provoca complicații de sănătate foarte grave. Prin urmare, este de maximă importanță menținerea nivelului de umiditate la nivelul optim, care este de 45-60%.

  Umiditatea din camere este foarte variabilă și variază de la cameră la cameră.
  Ventilatoarele echipate cu senzor de umiditate sunt de mare ajutor în rezolvarea acestei condiții neplăcute. O altă variantă este senzor de umiditate extern care poate fi conectat cu majoritatea ventilatoarelor, de exemplu, ventilator de conductă fără funcții suplimentare.

  Dacă este deja echipat cu senzor, asigură reglarea umidității aerului la nivelul dorit. Este un dispozitiv inteligent care singur evaluează valoarea concentrației de vapori de apă.

  Senzor de umiditate, sau higrostat este foarte ușor de controlat cu o șurubelniță mică. Ventilatorul pornește apoi automat de fiecare dată când umiditatea din încăpere depășește valoarea „admisibilă” și, funcționează până când umiditatea este optimă, adică, până când nu este stabilită cu valoarea setată.