megjelenítése / elrejtése menü

  Ce este presiunea statică?

  Răspuns:

  ventilator-do-koupelny-bez-pridavnych-fu


  Presiunea statică este, valoarea ventilatorului care indică câtă presiune poate exercita.

  Aceasta este o cantitate care cuantifică cantitatea de presiune pe care, ventilatorul trebuie să o depășească pentru a-și îndeplini corect funcția și, este decisivă în planificarea inițială a sistemelor de distribuție a aerului.

  În practică, acest lucru înseamnă că, dacă avem, de exemplu, o conductă cu lungime totală de 10 m și ventilatorul este plasat la începutul acestuia, ventilatorul trebuie să aplice suficientă presiune pentru a putea sufla aerul pe această distanță.

  Care sunt factorii care influențează presiunea?


  Presiunea este cu siguranță influențată de diametrul deschiderii întregului sistem de ventilație, de lungimea distribuției conductelor și, în principal, de numărul de îmbinări și coturi diferite. Fiecare cot sau ramificații ne reduce presiunea cu aproximativ jumătate de metru. Pentru a reduce la minimum pierderea de presiune statică, toate îmbinările trebuie să fie bine etanșate, fie cu bandă adezivă, fie cu bandă izolatoare. Pe baza tuturor parametrilor, alegem un ventilator suficient de puternic, care să fie eficient în condițiile noastre specifice.

  Pentru a calcula presiunea statică, următorul tabel de orientare ne va ajuta:

  Bez%20n%C3%A1zvu.jpg