megjelenítése / elrejtése menü

  Cum să conectați corect ventilator axial?

  Dificultate:  Ușor

  https://www.ventilatory.cz/img/icon/narocnost-time.png Timp: Începător: 11 min. / Avansat: 8 min. / Expert: 5 minute

  Răspuns:

  Ventilatorul standard este conectat cu ajutorul unui bloc terminal (vezi Fig. 1) conectare. În cele mai multe cazuri, două sau trei fire sunt conduse în afara peretelui, pentru acest tip sunt necesare trei fire. Fiecare ar trebui să aibă o culoare diferită, depinde dacă este vorba despre o instalație electrică nouă sau veche. Cel mai adesea, putem vedea conductor de culoare neagră sau maro pe cablurile electrice mai noi, le vom notate cu literă majusculă L (faza). Culoarea celui de-al doilea conductor ar trebuie să fie albastru, îl notăm cu litera N (nul de lucru). În cele din urmă, a treia culoare ar trebuie să fie galben-verde, pe care o notăm cu litere PE (conductor de protecție).

  În schemele electrice, de multe ori ne vom întâlni cu aceste litere, vom explica importanța lor. Litera L va fi denumită „fază”, litera N va fi „nul de lucru” iar, ultimele literele PE care vor indica „conductor de protecție”. În schemele ventilatorului, aceste litere sunt întotdeauna indicate fie direct pe blocul terminal, sau sunt ștanțate pe corpul plastic al ventilatorului sau, sunt lipite pe capacul cutiei de distribuție din interior.

  Asigurați-vă că cablurile sunt deconectate de la rețeaua electrică 230V / 50Hz, de exemplu, pârghia întrerupătorului este îndreptată în jos și semnalul OFF este afișat. Pentru a fi sigur, vă recomandăm să testați cablurile cu tester pentru, a verifica dacă într-adevăr nu este curent electric. După care puteți trece la conectarea ventilatorului.

  Procedura de conectarea ventilatorului: conductorul de fază (fir maro sau neagru) introduceți la blocul terminal marcat L și strângeți șurubul (vezi Fig. 2). Urmați aceeași procedură pentru a conecta și al doile conductor (fir albastru) la borna N și, strângeți șurubul cu atenție (vezi Fig. 3), în cele din urmă, trebuie să fie conectat și conductorul de protecție PE (fir galben-verde) în borna corespunzătoare și, strângeți șurubul cu atenție (vezi Fig. 4) (pentru a vă asigura de strângere suficientă trageți ușor de fir, dacă nu se poate mișca este strâns suficient). Din acest moment putem testa funcția ventilatorului și, conectați-o la rețeaua 230V / 50Hz - pârghia întrerupătorului dați în sus, ar trebui să vedem semnalul ON. Ventilatorul ar trebui să funcționeze și elicea să se rotească.

  !!! Acest manual este doar informativ, produsul trebuie instalat întotdeauna de către o persoană calificată (electrician) !!!

  Správné zapojení axiálního ventilátoru 1. částSprávné zapojení axiálního ventilátoru 2. částSprávné zapojení axiálního ventilátoru 3. částSprávné zapojení axiálního ventilátoru 4. část

  Categoria de consultații

  Cum funcționează?

  Instalarea corectă

  Dicționar de termeni

  Calculator pentru alegerea potrivită a ventilatorului