megjelenítése / elrejtése menü

    Cum se măsoară corect diametrul ventilatorului?

    Dificultate: Mai complex

    https://www.ventilatory.cz/img/icon/narocnost-time.png Timp: Începător: 12 min. / Avansat: 11 min. / Expert: 10 minute

    Răspuns:


    jak_spravne_zmerit_prumer_ventilatoru.jp

    Unul dintre parametrii de bază când alegeți un ventilator este diametrul acestuia. Cum să alegi corect? Pentru spațiul dvs., ajunge un vetilator mic sau, ar fi mai bine să folosiți un ventilator mai mare? Și cu această alegere vom încerca să vă sfătuim în rândurile următoare.


    Dacă nu doriți să studiați în detaliu singur acest subiect, puteți să ne trimiteți un e-mail la info@dalap.ro sau sunați la 0732 986 506. Bucuroși vom analiza situația dvs. și vă recomandăm cel potrivit.

    Gaură pentru ventilator am deja

    Dacă înlocuiți un ventilator vechi sau, aveți deja găuri de aerisire pregătite în noua clădire, este foarte simplu. Doar măsurați gaura și alegeți în funcție de diametru. Deși aveți dimensiuni limitate, dar și ventilatoarele mici pot fi destul de puternici până la urmă.

    Singurul lucru necesar este în continuare pentru a alege funcția corectă a ventilatorului. Asigurațivă ce aveți nevoie de la el. Timer? Senzor de umiditate? Extra silențios? Energie solară? Toate acestea și mai multe ventilatoare avem în ofertă.



    Gaură pentru ventilator încă nu am

    Aici începe să devină interesant. Pentru dimensiune a ventilatorului cu adevărat corectă, este necesar să includeți mai multe lucruri diferite. În primul rând, cu siguranță dimensiunea camerei. Mai mult, locul pentru montare, amenajarea camerei, numărul de persoane în cameră, distanța aerului de evacuare, numărul de componente pentru sistemul de ventilație (coturi, reducții) și altele. Unul dintre lucrurile esențiale pe care trebuie singuri dinainte să stabiliți este, cât de rapid doriți să ventilați încăperea (aerisiți).

    Prin urmare mai jos, lucrăm foarte mult cu debit de aer și unitatea lui m³/h. În termeni simpli, acest cifre ne spune cât aer poate extrage (înlocui) ventilatorul pe oră.

    De obicei (dar nu întotdeauna) aplică:

    • Până la 100 m³/oră - ventilatoare silențioase cu diametru de 100 mm
    • 100 - 200 m³/oră - ventilatoare mai puternice cu diametru de 100 mm, ventilatoare silențioase cu diametru de 125 mm
    • 200 - 300 m³/oră - ventilatoare mai puternice cu diametru de 125 mm, ventilatoare silențioase cu diametru de 150 mm
    • Peste 300 m³/oră - ventilatoare industriale. Avem, de asemenea, cele care pot suporta până la 20 000 m³/oră



    Dimensiunea și tipul camerei

    Dimensiunea și tipul camerei este, probabil cel mai important parametru la care ar trebui să țineți cont la alegere. Ventilator cu debit de aer de până la 100 m³/óra pur și simplu nu ventilează o bucătărie mare.

    Cum să aleg? Calculatorul nostru vă va ajuta. Dacă doriți să calculați manual, urmați acești pași:

    1. Calculați volumul camerei. Poate fi aproximativă dacă aveți spații atipice. Este simplă matematică. Înălțimea x lățimea x lungimea camerei.

    Exemplu: 2,6 m (înălțime) x 3 m (lățime) x 4 m (lungime) = 31,2 m³

    2. Includeți numărul necesar pentru schimbul aerului pe oră în calcul. În timp ce în sufragerie este de obicei suficient pentru schimbul aerul o dată pe oră, într-o baie umedă se recomandă schimbul de șapte ori pe oră. În bucătăriile utilizate pe scară largă până la douăzeci. Un tabel aproximativ de schimburi recomandate vezi mai jos.

    Bez%20n%C3%A1zvu%2012.jpg

    Înmulțim volumul camerei cu acest număr de schimburi aer.



    Exemplu: încăperea noastră este baie. Prin urmare, numărul recomandat de schimbări de aer pe oră este de 7. Astfel 31,2 m³ x 7 = 218,4 m³/oră.


    3. Alegem ventilatorul potrivit cu debit de aer de aproximativ 200 - 250 m³/oră.

    • Dacă doriți să vă ușurați calculele, utilizați calculatorul nostru simplu.



    Amenajarea încăperi

    Fiecare încăpere este diferită. Dacă există obiecte care produc poluanți sau umiditate, este bine să vă gândiți la ele atunci când alegeți ventilatorul potrivit. Mai jos veți găsi valorile pentru fiecare obiect.

    • vas de toaletă - 50 m³/óra
    • chiuvetă - 25 m³/óra
    • pisoar - 30 m³/óra
    • duș - 150 m³/óra

    Număr de persoane în încăpere

    Dacă aveți încăperi în care sunt mai multe persoane în același timp, este necesar să luați în considerare și acest lucru. Normal, se calculează 30 m³/oră de persoană. Cu toate acestea, pentru fumători sau, persoane care efectuează muncă fizică, în schimb 50 m³/óra

    Distanța aerului de evacuare (lungimea conductei)

    Lungimea conductei, prin care extragem aerul din încăpere este, de asemenea un parametru important. În cazul unei alegeri greșite a ventilatorului, poate fi o problemă cu evacuarea insuficientă a aerului. După oprire, aerul evacuat poate să rămâne în conductă și, să revină înapoi în încăpere.

    Pentru o orientare mai ușoară, puteți lucra cu următorii parametri:

    • Diametrul ventilatorului de 80 mm, este capabil să sufle aerul prin conducte de până la 5 metri lungime (ventilatoarele cu acest diametru sunt fabricate într-o versiune radială, care are o presiune mai mare decât ventilatoarele axiale).
    • Diametrul ventilatorului de 100 mm, este capabil să sufle aerul prin conductă cu lungime, de exemplu de la 2 până la 5 metri, în funcție de puterea ventilatorului.
    • Diametrul ventilatorului de 125 mm, este capabil să sufle aerul prin conductă cu lungime de până la 7 metri (în condiții ideale de până la 8 metri) în funcție de puterea ventilatorului.
    • Diametrul ventilatorului de 150 mm, este capabil să sufle aerul prin conductă cu lungime de până la 9 metri (în condiții ideale de până la 10 metri), depinde din nou de puterea ventilatorului.

    Acest lucru este valabil în general pentru, ventilatoare casnice și alte. Există ușoare diferențe între ventilatoare axiale și radiale. Ventilatoarele radiale au presiune mai mare, ventilatoarele axiale au debit de aer mai mare.

    Numărul de componente pentru sistemul de ventilație

    Nu trebuie uitat nici numărul de componente pentru conducte. În general, cu cât sunt mai multe componente în sistemul de distribuție, cu atât este necesar un ventilator mai puternic. Fiecare cot, fiecare ramificație din conductă creează rezistență ceea ce vă limitează fluxul de aer.

    Exemplu: Dacă ventilator care este capabil să sufle aerul prin conducte de până la 5 metri lungime, dar prin folosire a două coturi, ramificații și clapetă antiretur reducerea este cu lungime de aproximativ 3,5 - 4 metri.

    Locația ventilatorului

    În cele din urmă, este bine să vă gândiți unde, și în ce încăpere doriți locația ventilatorul. De exemplu, dacă vă trebuie locația ventilatorul direct deasupra cabine de duș sau cadă, vă recomandăm să folosiți un ventilator de 12V. Acest lucru elimină riscul de electrocutare. Pe de altă parte, datorită alimentării aceste ventilatoare au o putere mai mică și, prin acest fapt și cu flux de aer mai mic.

    Alte posibilități

    Atunci când alegeți ventilatorul potrivit, este bine să vă gândiți și la alte caracteristici, cum ar fi senzorul de umiditate, timer, clapete antiretur sau jaluzele automate.

    • Senzorul de umiditate pornește sau oprește ventilatorul în funcție dinainte setate.
    • Timer pornește sau oprește ventilatorul la un anumit moment sau după o anumită perioadă de ventilație.
    • Clapete antiretur sau jaluzele automate sunt folosite pentru, a împiedica aerul evacuat din conducte să revină înapoi în încăpere.

    Vom fi bucuroși să vă sfătuim

    Dacă nu sunteți încă sigur cu privire la alegere, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0732 986 506 sau, e-mail info@dalap.ro în timpul programului de lucru (de luni până vineri 8:00 - 16:30). Împreună îl vom găsi pe cel potrivit.