megjelenítése / elrejtése menü

    Cum se utilizează regulatorul de turație?

    Răspuns:

    Nu este întotdeauna de dorit ca ventilatorul să funcționeze pe tot timpul la putere maximă. Uneori este necesar pentru a reduce zgomotul sau, reducerea vibrațiilor controla viteza motorului. Există mai multe tipuri de regulatoare de turație. Unele funcționează ca întrerupător pentru a porni și opri ventilatorul, altele diferă în modul cum sunt montate, în timp ce unele sunt montate pe perete, altele în perete.

    Majoritatea regulatoarelor sunt controlate prin potențiometru, prin rotiță, dar există și tipuri echipate cu panou tactil. Ambele regulatoare permit controlul continuu a rotației. Mai departe, putem regulatoarele împărți în ceea ce privește însuși principiul de funcționare. Cel mai adesea este regulatorul tensiunii de alimentare, dar, de exemplu, pentru a controla ventilatoarele cu motor de 400 V, este necesar să folosiți un așa-numit convertor de frecvență, care în loc de tensiune schimbă frecvența curentului electric.

    Jak použít regulátor otáček?

    Când căutăm un regulator adecvat, este necesar să urmăm parametrii ventilatorului pe care dorim să-l controlăm. Caracteristica esențială este aceea ca, valoarea puterii nominale (W) și a curentului (A) al ventilatorului reglat sau, valoarea totală în cazul conectării mai multor ventilatoare să nu fie, mai mare decât valoarea maximă admisă a puterii și, a curentului regulatorului de turație. Pentru a preveni deteriorarea, regulatoarele sunt echipate cu siguranță.

    Cu toate acestea, valoarea minimă este la fel de importantă ca și valoarea maximă. Acest lucru se datorează faptului că fiecare regulator are, un anumit curent nominal peste care motorul ventilatorului nu poate fi reglat în mod corespunzător. Pentru a putea controla chiar și cei mai slabi ventilatoare, este necesar să setați mai întâi valoarea rotației minime pe regulator, de care va depinde domeniul de reglare.