megjelenítése / elrejtése menü

  Cum să conectați corect ventilator fără funcții suplimentare?

  Dificultate:   Ușor

  https://www.ventilatory.cz/img/icon/narocnost-time.png Timp: Începător: 10 min. / Avansat: 5 min. / Expert: 3 minute

  Răspuns:

  https://www.ventilatory.cz/projekt/public/mutace/souborovy_system/poradna/domovni_ventilatory/ventilatory_bez_funkci/ventilator_dalap_pt.pnghttps://www.ventilatory.cz/projekt/public/mutace/souborovy_system/poradna/domovni_ventilatory/ventilatory_bez_funkci/ventilator_dalap_bf.pnghttps://www.ventilatory.cz/projekt/public/mutace/souborovy_system/poradna/domovni_ventilatory/ventilatory_bez_funkci/ventilator_dalap_lv.png

  !!! Acest manual este doar informativ, produsul trebuie instalat întotdeauna de către o persoană calificată (electrician) !!!

  Înainte de a conecta ventilatorul este necesar să, deconectați sursa de alimentarea cu energie electrică!

  Ventilatorul de baie standard este conectat cu ajutorul unui bloc terminal (vezi Fig. 1) conectare. În cele mai multe cazuri, două sau trei fire sunt conduse în afara peretelui. Fiecare ar trebui să aibă o culoare diferită, depinde dacă este vorba despre o instalație electrică nouă sau veche. Cel mai adesea, putem vedea conductor de culoare neagră sau maro pe cablurile electrice mai noi, le vom notate cu literă majusculă L (faza). Culoarea celui de-al doilea conductor ar trebuie să fie albastru dar, ne putem întâlni și de culuare galben-verde, îl notăm cu litera N (nul).

  În schemele electrice, de multe ori ne vom întâlni cu aceste litere, vom explica importanța lor. Litera L va fi denumită „fază”, litera N va fi „nul de lucru”. În schemele ventilatorului, aceste litere sunt întotdeauna indicate fie direct pe blocul terminal, sau sunt ștanțate pe corpul plastic al ventilatorului.

  Asigurați-vă că cablurile sunt deconectate de la rețeaua electrică 230V / 50Hz, de exemplu, pârghia întrerupătorului este îndreptată în jos și semnalul OFF este afișat. Pentru a fi sigur, vă recomandăm să testați cablurile cu tester pentru, a verifica dacă într-adevăr nu este curent electric. După care puteți trece la conectarea ventilatorului.

  Procedura de conectarea ventilatorului: conductorul de fază (fir maro sau neagru) introduceți la blocul terminal marcat L și strângeți cu atenție șurubul (vezi Fig. 2). Urmați aceeași procedură pentru a conecta și al doile conductor (fir albastru sau galben-verde) la borna N și, strângeți șurubul cu atenție (vezi Fig. 3). Pentru a vă asigura de strângere suficientă trageți ușor de fir, dacă nu se poate mișca este strâns suficient. Din acest moment putem testa funcția ventilatorului și, conectați-o la rețeaua 230V / 50Hz - pârghia întrerupătorului dați în sus, ar trebui să vedem semnalul ON. Ventilatorul ar trebui să funcționeze și elicea să se rotească.

  Ventilátor bez přídavných funkcí zapoječní č. 1Ventilátor bez přídavných funkcí zapoječní č. 2

  Ventilátor bez přídavných funkcí zapoječní č. 3

  Categoria de consultații

  Cum funcționează?

  Instalarea corectă

  Dicționar de termeni

  Calculator pentru alegerea potrivită a ventilatorului