megjelenítése / elrejtése menü

  Ventilatoare casnice și clasificarea lor de bază

  Răspuns:  • Ventilatoarele de baie sunt împărțite practic în ventilatoare fără funcții suplimentare - adică este doar un motor și o elice într-un corp de plastic adaptat pentru ventilație. Conectarea este foarte simplă, deoarece există doar un bloc de distribuție cu două borne, care poate face față cu ușurință fiecăre handyman mai priceput (dar atenție, această lucrare ar trebui să fie efectuată doar de o persoană calificată - electrician autorizat privind pregătirea de specialitate în electrotehnică).

  Procedura pentru conectarea acestui tip vedeți aici.

  • Altă variantă a acestor ventilatoare casnice sunt ventilatoarele cu timer - adică, ventilatorul are totul ca tip anterior și, în plus, o placă de circuit imprimat integrat, echipată cu componente care permit ventilatorului să funcționeze în intervalul de la 2 la 30 de minute, în funcție de setare timer. Conectarea este puțin mai complicată decât cea precedenta, deoarece este necesar să conectați toate cele 3 borne, astfel încât funcția timer să fie garantată 100%. (Atenție, această lucrare ar trebui să fie efectuată doar de o persoană calificată - electrician autorizat privind pregătirea de specialitate în electrotehnică).

  Procedura pentru conectarea acestui tip vedeți aici.

  • De asemenea, sunt importante ventilatoarele de baie de 12V, care sunt utilizate în principal pentru zonele extrem de umede sau, unde există un risc ridicat de contact cu apa, de exemplu deasupra duș etc. Aceste ventilatoare sunt conectate în același mod ca și alte ventilatoare de baie, dar pentru funcționarea lor este nevoie de transformator, care schimbă tensiunea 220V la 12V și este situat în fața ventilatorului. (Atenție, această lucrare ar trebui să fie efectuată doar de o persoană calificată - electrician autorizat privind pregătirea de specialitate în electrotehnică).

  Procedura pentru conectarea acestui tip vedeți aici.

  • Cea mai folosită variantă și probabil cea mai complicată din punct de vedere al conectări sunt, ventilatoarele cu senzor de umiditate (higrostat) - adică ventilatorul este echipat cu senzor care, monitorizează umiditatea relativă a aerului din mediul înconjurător și, pornește motorul în funcție de aceste valori măsurate. În plus, ventilatorul este echipat cu comutator de timp, care poate fi sau nu conectat, în conformitate cu cerințele clienților, chiar dacă ambele funcții sunt puțin dependente una de alta. Higrostatul la aceste ventilatoare funcționează în mod similar ca și cum un păzitor („om”) cu higrostatul ar sta în cameră și ar privi întotdeauna scala de umiditate și ori de câte ori umiditatea relativă crește deasupra limitei „acest om” pare să apese un buton imaginar și activează comutatorul de timp la ventilator. Și în acest fel funcționează pur și simplu higrostat la ventilator. (Atenție, această lucrare ar trebui să fie efectuată doar de o persoană calificată - electrician autorizat privind pregătirea de specialitate în electrotehnică).

   Descrierea detaliată specifică a funcției și conectare

  • Ultima variantă, care este disponibilă din tipurile de bază sunt ventilatoarele de baie cu senzor de mișcare (senzor) - adică ventilatorul este echipat cu senzor care detectează spațiul necesar și când mișcarea este detectată ventilatorul pornește automat. În plus, ventilatorul este echipat cu comutator de timp, care poate fi sau nu conectat, în conformitate cu cerințele clienților, chiar dacă ambele funcții sunt puțin dependente una de alta. Senzorul de mișcare al acestor ventilatoare funcționează în același mod ca la toate dispozitivele care detectează mișcare în împrejurimile lor, precum lumină, alarmă etc. Ventilatorul pornește întotdeauna numai atunci când, este detectată mișcare în zona de acțiune a senzorului. (Atenție, această lucrare ar trebui să fie efectuată doar de o persoană calificată - electrician autorizat privind pregătirea de specialitate în electrotehnică).

  Descrierea detaliată specifică a funcției și conectare - conectarea este aceeași ca la ventilatorul cu timer