megjelenítése / elrejtése menü

  Motor EC

  Motoarele EC sunt potrivite pentru ventilatoare deoarece, spre deosebire de motoarele asincrone AC, acestea prezintă o eficiență ridicată chiar și la viteze mai mici, ceea ce duce la un consum de energie semnificativ mai mic. În special pentru dispozitivele care funcționează la putere maximă pentru o anumită perioadă de timp din an (de exemplu, numai în zilele foarte calde de vară), economiile de energie în utilizarea motoarelor EC sunt uriașe în comparație cu motoarele AC asincrone conventionale.

  Avantajul lor incontestabil este controlul vitezei fără probleme de la 0 la 100% putere, cu o eficiență excelentă pe toată gama. Durată lungă de viață a motorului, cu risc minim de supraîncălzire. Nivelul de zgomot scăzut în reglare în comparație cu motoarele AC. Pornire netedă de la minim la maxim, nu este necesar curent de pornire ca în cazul motoarelor AC.  Termeni înrudiți

  Ventilator axial

  Ventilatoarele axiale utilizează fluxul de aer în direcția axei de rotație a elicei pe ax. Acestea sunt utilizate mai ales în cazurile în care, când este necesar un flux mare de aer fără cerințe de presiune de transport ridicat.

  Control

  Controalele pentru ventilatoare sunt numeroase. Depinde întotdeauna de dispozitivul pe care doriți să îl controlați. Pentru electrocasnice, cum ar fi ventilatoarele cu picior sau ventilatoarele de tavan, se folosesc cel mai des variante de infraroșu sau radio.

  Ventilator radial

  Ventilatoarele radiale sau tangențiale funcționează pe principiul aspirației și apoi evacuării aerului în direcția tangențială.

  Alți termeni

  Cele mai căutateACDEÎMNPRSTVZ