megjelenítése / elrejtése menü

  Cât de importantă este putere nominală?

  Răspuns:

  Cât de importantă este putere nominală?


  Consumul de energie pentru aparate electrice arată cât de mult de energie electrică este necesară pentru a aduce dispozitivul pentru a atinge puterea necesară sau, în cazul unui ventilator, viteza necesară. Simplu spus, consumul de energie arată câtă energie electrică consumă dispozitivul pe oră. Cu cât este mai mare performanța, cu atât mai mare trebuie să fie mai puterea, puterea fiind întotdeauna mai mare decât performanța. La fel ca și consumul pentru performanță și putere este măsurată în wați (W).
   
  La ventilatoare mici casnice și dispozitive similare, puterea de intrare este de câteva zeci de wați, cel mai adesea între 20 și 30 W. Pe de altă parte, puterea ventilatoarelor de conductă sau industriale care sunt mai puternice este de sute de wați, dar cel mai adesea este în jur de 200 până 600 W. Cu excepție în acest sens sunt aeroterme termosuflante și încălzitoarele de aer, a căror putere atinge în mod normal câteva mii de wați sau kilowați.

  Putere de intrare, resp. puterea de asemenea, este un factor decisiv în alegerea regulatorului de turație adecvat, împreună cu curentul nominal, care trebuie dimensionat astfel încât să reziste la un curent și putere dată și să îl poată controla. La fel de importantă este și valoarea puterii minime de intrare sub care dispozitivul nu poate fi controlat.

  Actuala putere, nu spune exact cât de mare va fi performanța. Raportul în care dispozitivul poate utiliza alimentarea cu energie (puterea) și, transformarea ei în lucru (performanță) se numește eficiență. Cele mai bune rezultate sunt obținute de, ventilatoarele echipate cu motor EC a cărui eficiență este de până la 90%.