megjelenítése / elrejtése menü

  Rotații pe minut în viața reală?

  Răspuns:

  regulator-otacek-ventilatoru-s-vypinacem


  Rotații pe minut este una dintre cifrele cheie, care trebuie luate în considerare la selectarea unui ventilator. Indică numărul de rotații complete, pe care elicea ventilatorului o face în jurul axei sale într-un minut. În practică, rotațiile pe minut determină puterea totală a ventilatorului.

  Ce ne imaginăm prin termenul de putere la ventilator?

  Simplu spus, cu cât elicea ventilatorul se "rotește" mai repede, cu atât sufla mai mult.

  Trebuie menționat că, valoarea dată pentru produs indică numărul maxim de rotații pe care ventilatorul le poate produce. Rotațiile sunt reglabile. Cu unele ventilatoare, este posibilă reglarea rotației prin comutarea vitezei direct pe produs (de exemplu, la ventilatoare de tavan și unele tipuri de ventilatoare de conductă). O altă posibilitate pentru reglarea roției este, folosind regulator de turație extern, care poate fi achiziționat împreună cu fiecare ventilator, reglând astfel performanța întregului produs.

  Cu toate acestea, numărul de rotații indică și alte valori, care trebuie luate în considerare de faptul că, cu creșterea rotației crește proporțional și nivelul de zgomot. Ne interesează în principal nivelul de zgomot atunci când alegem ventilatoare de tavan, unde zgomotul crescut ne poate afecta confortul. La ventilatoarele de tavan, zgomotul nu este creat de motor, ci de singure palete, care așa-numit „străpunge aerul“.

  Intervalul de rotație maximă variază considerabil pentru diferite tipuri de ventilatoare.