megjelenítése / elrejtése menü

  Ventilator axial

  Ventilatoarele axiale utilizează fluxul de aer în direcția axei de rotație a elicei pe ax. Acestea sunt utilizate mai ales în cazurile în care, când este necesar un flux mare de aer fără cerințe de presiune de transport ridicat.

  Ventilatoare de această versiune pot fi găsite, de exemplu, în restaurante sau baruri pentru evacuare, dar și în băi. Acestea sunt cele mai utilizate versiuni de ventilatoare nu numai casnice.

  Termeni înrudiți

  Motor EC

  Motoarele EC sunt potrivite pentru ventilatoare deoarece, spre deosebire de motoarele asincrone AC, acestea prezintă o eficiență ridicată chiar și la viteze mai mici, ceea ce duce la un consum de energie semnificativ mai mic.

  Debit de aer

  Cantitate care indică cât aer va trece prin ventilator într-un anumit timp. În cazul nostru, de obicei, într-o oră. Cu cât numărul este mai mare, cu atât ventilatorul este mai puternic. În același timp, cu nivel de zgomot mai mare.

  Ventilator radial

  Ventilatoarele radiale sau tangențiale funcționează pe principiul aspirației și apoi evacuării aerului în direcția tangențială.

  Clapeta antiretur

  Este folosită ca protecție împotriva reîntoarcerii aerului sau, fluxul de aer atunci când ventilatorul este oprit.

  Alți termeni

  Cele mai căutateACDEÎMNPRSTVZ