megjelenítése / elrejtése menü

  Zonele de siguranță

  Zonele de siguranță vă permit să determinați locația de ventilație în băi și zone similare.

  Zona 0 - este interiorul băii sau cadă de duș. În zonele cu duș fără cadă, zona 0 este definită de podea și la o înălțime de 0,05 m deasupra podelei. În cazul unui cap de duș detașabil, lățimea este dată de planurile verticale ale spațiului de duș al persoanei; în cazul unui cap de duș care nu poate fi detașat, zona 0 este delimitată de suprafață verticală cu rază de 0,60 m de la capul de duș.

  În zona 0 include echipamente electrice cu cel puțin protecție IPX7. Cabluri electrice limitate la cele necesare alimentării echipamentelor electrice fixe situate în această zonă. Este interzisă instalarea de orice fel a tablourilor electrice sau accesorii.

  Zona 1 - delimitată de planul superior al zonei 0 și de plan orizontal la înălțime de 2,25 m deasupra podelei și zonă verticală care înconjoară cada și include un spațiu sub cadă unde accesul este fără utilizarea unei scule. Pentru duș fără cadă cu rază de 0,6 m sau, pentru spațiului de duș al persoanei.

  În zona 1 pot fi utilizate echipamente electrice cu cel puțin protecție IPX4. (Peste cel mai înalt nivel al oricărui cap de duș care nu poate fi detașat, se poate folosi IPX2). În cazul în care pot exista fluxuri de apă destinate pentru curățare, atunci cel puțin IPX5. Cabluri electrice limitate la cele necesare alimentării echipamentelor electrice fixe situate în zonele 0 și 1. Este interzisă instalația tablou sau accesorii, cu excepția întrerupătoarelor de circuit SELV alimentate de la sursă de alimentare în siguranță, cu tensiune nominală 12V ∼ sau 25V = care trebuie să fie situate în afara zonelor 0, 1 și 2.

  Zona 2 - este delimitată de planurile verticale pe partea exterioară a zonei 1 și suprafețele paralele la distanță de 0,6 m în afara zonei 1 și podea și plan orizontal la o înălțime de 2,25 m deasupra podelei. Dacă tavanul este mai înalt de 2,25 m, atunci de la zona 1 până la 3 m.

  În zona 2 puteți utiliza echipamente electrice cu grad de protecție minim IPX4. (Peste cel mai înalt nivel al oricărui cap de duș care nu poate fi detașat, se poate folosi IPX2). În cazul în care pot exista fluxuri de apă destinate pentru curățare, atunci cel puțin IPX5. Cablurile electrice limitate la cele necesare alimentării echipamentelor electrice fixe situate în zonele 0, 1 și 2 și în acea parte a zonei 3 care se află sub cadă sau cadă de duș. Este interzisă instalația tablou, accesorii incluzând întrerupătoare sau prize, cu excepția întrerupătoarelor și prizelor de circuit SELV, cu condiția ca sursa de tensiune în condiții de siguranță trebuie să fie situate în afara zonei de 0, 1 și 2.

  Zona 3 - delimitată de planurile verticale din exteriorul zonei 2 și de plan vertical paralel la distanță de 2,4 m în afara zonei 2. În plus, în cazul în care tavanul este mai înalt de 2,25 m deasupra podelei. Zona 3 include spațiu sub cadă sau cadă de duș, care este accesibil numai cu ajutorul sculelor.

  Pentru zona 3 echipamentele electrice pot fi utilizate acolo unde pot exista jeturi de apă pentru curățare IPX5. Cabluri electrice limitate la cele necesare alimentării echipamentelor electrice fixe situate în zonele 0, 1, 2 și 3.  Termeni înrudiți

  Comutator de timp (timer)

  Comutator de timp, timer în limba engleză vă permite să porniți și, să opriți automat ventilatorul. Datorită lui, aveți posibilitatea să setați intervalul de ventilație în intervale de timp prestabilite.

  Senzor de umiditate (higrostat)

  Senzor pentru măsurarea umidității în cameră. Ventilatoarele cu acest senzor sunt, capabili cu setare dinainte prestabilită singure să pornească și să oprească.

  Alimentare electrică

  În cazul nostru, informații despre ce alimentare electrică folosesc ventilatoarele. Cele mai frecvente sunt clasice 12V, 220V și 400V. Cu toate acestea, pot exista excepții.

  Alți termeni

  Cele mai căutateACDEÎMNPRSTVZ