megjelenítése / elrejtése menü

  Cum să conectați corect ventilator metalic radial?

  Dificultate: Mai complex

  https://www.ventilatory.cz/img/icon/narocnost-time.png Timp: Începător: 15 min. / Avansat: 10 min. / Expert: 5 minute

  Răspuns:

  Ventilatorul de conductă metalic este conectat cu ajutorul unui bloc terminal (vezi Fig. 1). În cele mai multe cazuri, două fire sunt conduse în afara peretelui, dar pentru acest tip ar trebui să fie încă un conductor. Fiecare ar trebui să aibă o culoare diferită, depinde dacă este vorba despre o instalație electrică nouă sau veche. Cel mai adesea, putem vedea conductor de culoare neagră sau maro pe cablurile electrice mai noi, le vom notate cu literă majusculă L (faza). Culoarea celui de-al doilea conductor ar trebuie să fie albastru, îl notăm cu litera N (nul de lucru). În cele din urmă, a treia culoare ar trebuie să fie galben-verde, pe care o notăm cu litere PE (conductor de protecție).

  Radiální ventilátor do potrubí Dalap TURBINE M

  În schemele electrice, de multe ori ne întâlni cu aceste litere, vom explica importanța lor. Litera L va fi denumită „fază”, litera N va fi „nul de lucru” iar literele PE, vor indica „conductor de protecție”. În schemele ventilatorului, aceste litere sunt întotdeauna indicate fie direct pe blocul terminal, sau sunt ștanțate pe corpul plastic al ventilatorului sau, sunt lipite pe capacul cutiei de distribuție din interior.

  Asigurați-vă că cablurile sunt deconectate de la rețeaua electrică 230V / 50Hz, de exemplu, pârghia întrerupătorului este îndreptată în jos și semnalul OFF este afișat, pentru a fi sigur, testați cablurile cu tester. Apoi putem trece la conectarea ventilatorului.

  Procedura de conectarea ventilatorului: introduceți conductorul de fază (fir maro sau neagru) la blocul terminal marcat L și strângeți șurubul (vezi Fig. 2). Urmați aceeași procedură pentru a conecta și al doile conductor (fir albastru) la borna N și, strângeți șurubul cu atenție (vezi Fig. 3), în cele din urmă, trebuie să fie conectat și conductorul de protecție PE (fir galben-verde) în borna corespunzătoare și, strângeți șurubul cu atenție (vezi Fig. 4) (pentru a vă asigura de strângere suficientă trageți ușor de fir, dacă nu se poate mișca este strâns suficient). Din acest moment putem testa funcția ventilatorului și, conectați-o la rețeaua 230V / 50Hz - pârghia întrerupătorului dați în sus, ar trebui să vedem semnalul ON. Ventilatorul ar trebui să funcționeze și elicea să se rotească.

  Imaginile 1, 2, 3, 4 prezintă conectare corect, care poate fi folosit pentru funcționare fără probleme în conformitate cu producătorul ventilatorului. Motoarele au două terminale de înfășurare, care sunt conectate cu condensatorul de pornire și, au sarcina de a determina sensul corect al rotației. Cu toate acestea, numai un singur terminal poate fi conectat !!! Deoarece dacă tensiunea de 230V / 50Hz s-ar aplica la aceste terminale, ar duce la scurtcircuit !!! Conectarea inacceptabilă a ventilatorului, a se vedea Fig. 5.

  !!! Acest manual este doar informativ, produsul trebuie instalat întotdeauna de către o persoană calificată (electrician) !!!

  Správné zapojení kovového radiálního potrubního ventilátoru 1Správné zapojení kovového radiálního potrubního ventilátoru 2Správné zapojení kovového radiálního ventilátoru do potrubí 3Správné zapojení kovového radiálního ventilátoru do potrubí 4Jak nezapojovat kovový radiální ventilátor do potrubí

  Categoria de consultații

  Cum funcționează?

  Instalarea corectă

  Dicționar de termeni

  Calculator pentru alegerea potrivită a ventilatorului